Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
les-petits-ecrits-d-alix.over-blog.com

1 Iunie - Ziua Copilului

1 iunie este prima zi oficială de vară, dar şi Ziua Internaţională a Ocrotirii Copilului, sau mai pe scurt, Ziua Copilului. Este ziua în care sărbătorim copiii, pe cei mici, cât şi pe noi, cei mai mari, dar în care încă mai există acolo undeva un suflet de copil şi sunt convins că în fiecare dintre noi mai există o fărâmă din copilul de altădată … Dar este şi ziua în care sărbătorim copilăria, vremurile frumoase şi plăcute ale vieţii noastre, fără de griji …

Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima oară la Geneva în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, conferinţă la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului.

Data la care se sărbătoreşte Ziua Copilului variază între ţări, iar data de 1 iunie a fost preluată de aproximativ 30 de state. Astfel că Argentina sărbătoreşte a doua duminică din luna august, Australia în prima duminică din luna iulie, Brazilia în data de 12 octombrie, Cuba în a treia duminică din luna iulie, India sărbătoreşte în 14 noiembrie, Japonia în data de 5 mai, Mexic la 30 aprilie, iar Turcia sărbătoreşte în data de 23 aprilie.

LA MULŢI ANI tuturor copiiilor mai mari sau mai mici!

Partager cet article

Repost 0

Commenter cet article